Drie keer creatief met herfstbladeren | Het Nieuwsblad

2022-10-07 21:27:55 By : Mr. Ian Sun

De bladeren dwarrelen van de bomen: het ideale moment om ze samen met je kinderen te gaan oprapen in het bos en er een namiddag mee te knutselen, in het gezelschap van een kom soep of warme chocolademelk. Tips voor een stukje natuurlijke kunst in huis.

Terug thuis van een deugddoende boswandeling? Dan is het belangrijk om je gesprokkelde bladeren een nachtje (of een paar) te laten drogen. Spreid ze op een hard oppervlak zoals een tafel of plank en leg er een zwaar boek op. De bladeren zullen niet opkrullen en een perfecte basis vormen om mee aan de slag te gaan. Je kunt er nog haarlak over verstuiven zodat ze zéker in de juiste vorm blijven.

Tip: wil je een educatief luik aan je knutselsessie voorzien? Download de gratis app Plantnet. Als je een foto maakt van een bepaald blad, krijg je meteen de Vlaamse (en Latijnse) naam erbij. Leuk om je kennis en die van je kind te verruimen. Maak er eventueel een spelletje raden van.

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.